[ Скачать с сервера (92.5 Kb) ] | 22.03.2015, 13:44 |
Оформлення сцени: •фізична карта світу — прапорцями відмічено країни, де виробляють каву: Бразилія, Колумбія, Уганда, Коста-Ріка, Камерун, Сальвадор, Гватемала, Мексика, Перу, Індонезія, Кенія, Конго, Нікарагуа, Еквадор, Гондурас, Гаїті, Венесуела, Камерун; •малюнок кавового дерева з квітами і плодами; схеми хімічних формул: кофеїн, кавова кислота, нікотинова кислота, хінна кислота; • таблиця «Хімічні елементи, які входять до складу кавового зерна»; •на столі кавовий сервіз та картки з різними рецептами при- готування кави. (У залі гасне світло, ведучий біля плакату із зображенням кавового дерева.) Ведучий 1. Кавове дерево — рослина з білими духмяними квітками, з яких утворюється плід — ягода червоного або фіолетово-синього кольору з двома насінинами в соковитій м'якоті. Воно належить до родини Маренові, розповсюджене у тропіках Східної півкулі й Африці. Його вічнозелені або листопадні дерева та чагарники утворюють хащі в Ефіопії та долинах річок Абіссінського нагір'я. Точно невідомо, коли людина вперше почала використовувати зерна кави. У XIV—XV ст. на Аравійському півострові виведено культурні сорти цієї рослини. З тих часів кавове дерево поширилося на інших континентах і визначає прибуток деяких країн | |
| |
Просмотров: 418 | Загрузок: 5 | |
Хімія що ховається за склянкою кави